Afla cum poti avea propria ta firma. Orice afacere de succes incepe cu primul pas:
infiintare societate comerciala.
Este important sa incepi BINE! Apeleaza la profesionisti !

codul caen

 

 

Validate this page
Valid XHTML file Valid CSS file
Language: RO | EN

Important
pentru infiintari firme:

Va recomandam :

traduceri-engleza.ro
Traduceri engleza romana sau traduceri romana engleza de mare volum si in termene record. Profesionalism in traduceri pentru dumneavoastra!

traduceri.biz
Servicii profesionale de traduceri autorizate la nivel national

apostile.ro
apostile, supralegalizari, rezidenta, reintregirea familiei, cetatenie, s.a.

declaratiadevaloare.ro
pregatire, verificare dosar, programari online

asistentemedicale.ro
selectie si recrutare pentru locuri de munca in strainatate

pasapoarte.ro
obtinere si preschimbare pasaport pentru romanii din strainatate.

creativia.ro
agentie web - creatie website-uri, design interfata, identitate vizuala

consultia.ro
websitul director al grupului de firme Consultia

crewing.consultia.ro
selectie si plasare personal nave
garantat, cele mai bune salarii.

Europe directory
The biggest FREE Europe directory

home / media magazin / piata asigurarilor isi creste ponderea in PIB

Piata asigurarilor continua sa se dezvolte si sa-si creasca ponderea in PIB

Deoarece in anul 2005 primele subscrise de companiile de asigurare, inclusiv cedarile in reasigurare, au totalizat 1,201 miliarde de euro, in crestere cu 27,07% fata de 2004, analistii se asteapta si in acest an la o crestere de aproximativ 20%.

Conform raportului anual al Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) aferent lui 2005, veniturile din asigurari generale au insumat 3,379 miliarde de lei (918,976 milioane de euro), in timp ce politele de viata le-au adus asiguratorilor 1,037 miliarde de lei.

In grupa asigurarilor generale, politele de mijloace de transport terestru, altele decat cele feroviare, au insumat prime de 1,342 miliarde de lei, adica 39,7% din totalul subscrierilor.

Asigurarile de raspundere civila generala a autovehiculelor au adus venituri din prime de 965,24 milioane de lei, reprezentand 28,6% din totalul asigurarilor generale.

Comparativ cu 2004, volumul primelor subscrise la aceasta clasa a fost in 2005 cu 16,45% mai mare in termeni reali, prin raportare la rata inflatiei din 2005. Gradul de penetrare a asigurarilor, exprimat ca raport intre primele brute subscrise si PIB, a atins nivelul de 1,54%. Fata de anul 2004, acest indicator a consemnat o crestere cu 0,08 puncte procentuale.

Un alt indicator, densitatea asigurarilor, calculat ca raport intre primele brute subscrise si numarul populatiei, a ajuns la 204 lei/locuitor (echivalentul a 56 euro/locuitor), in crestere reala cu 17,33% fata de anul 2004.

Conform raportarilor transmise de societatile de profil, la finele anului 2005 erau in vigoare peste 11,629 milioane de contracte de asigurare, mai mult cu circa 2,6 milioane fata de anul precedent.

Daca in 2005 piata a depasit 1,2 miliarde de euro, pentru anul in curs CSA prevede atingerea unui nivel de 1,44 miliarde de euro. Din totalul subscrierilor, asigurarile generale vor ajunge la 1,103 miliarde de euro, in timp ce politele de viata vor contribui cu 338 milioane de euro.